Plastična očna proteza

Proteza može ispasti iz ruke prilikom pranja, a nekima ispada iz očne šupljine. Plastična proteza je nelomljiva te se kod pada neće razbiti. Ako se ošteti rub, to se može popraviti. Otporna je, normalnom upotrebom ne može se istrošiti.

Plastična proteza je bolja od staklene jer je nelomljiva, ima dulji  vijek trajanja, nije tako teška, zimi se ne hladi i ne zebe. Može se korigirati i pripasati, naprimjer ako su nastale anatomske promjene šupljine i vjeđa. Može se polirati. Poliranjem se skida nečistoća koja se ne može oprati, te se obnavlja površinski sloj.

Plastika se može vrlo precizno modelirati, prema individualnim anatomskim potrebama.

Plastične proteze po mjeri radimo isključivo individualno i prema boji drugog oka. Šarenice oslikavamo ručno, kistom, bojama koji su postojane na svjetlo.

Estetske deformacije (vjeđa i očnog rasporka) najbolje se korigiraju plastičnom protezom po mjeri.

Radimo svakog radnog dana u godini. Protezu završavamo u istom danu (osim ako se pojave kakve nepredviđene okolnosti). Dovoljan je jedan dolazak.

Materijal: Polimetilmetakrilat (PMMA) medicinske kvalitete.

Vijek trajanja plastičnih proteza iznosi:

  • 5 godina kod odraslih
  • 2 godine kod djece od 7 do 18 godina
  • 1godinu kod djece do 7 godina starosti.

Ako se anatomski uvjeti značajno promijene prije isteka roka trajanja, napr zbog operacije ili brzog rasta, pa proteza više ne odgovara, HZZO obično odobrava novu.

Izrada i hosting: Orbis.hr